Trupa VAMA intră pe piața internațională cu primul album în engleză, promovat în avanpremieră la UNTOLD Festival!

 

Foto: Julian Ovidiu Foto: Julian Ovidiu

 

Una dintre cele mai renumite trupe românești, VAMA, a sustinut un concert spectaculos în a doua zi a ediției a 3-a a festivalului UNTOLD, în cadrul căruia și-a prezentat în avanpremieră primul album în limba engleză pe care îl vor lansa în luna octombrie a acestui an. Aceștia au interpretat pentru festivalierii de la UNTOLD 6 piese de pe noul album.

 

Foto: Julian Ovidiu Foto: Julian Ovidiu

 

VAMA a interpretat și piesele arhi-cunoscute ca "18 ani", "Vara asta am să mă îndrăgostesc" sau "Perfect fără tine", spre deliciul publicului numeros prezent în fața scenei.

 

"Ne-a interesat foarte mult aici să ne prezentăm jumătate din discul nostru în engleză, pe care îl vom lansa la Sala Polivalentă din București pe 12 octombrie, iar la UNTOLD a fost foarte important pentru noi să cântăm piesele de pe noul disc, pentru că aici e un public străin la care noi încercăm să ajungem. Experiența este senzațională, sunt niște profesioniști, trece foarte repede, acum începi și pe urmă te-ai dat jos, e foarte rapid tot ce s-a întâmplat, dar suntem foarte mulțumiți de cum credem că am sunat și mai ales de public. Nu ne-am așteptat la atât de mult public la 20:30 într-un festival care e consacrat mai degrabă pentru EDM și pentru orele 2-3 noaptea, așa că să vedem partea de jos a stadionului plină a fost destul de spectaculos și suntem încă sub imperiul acestor emoții", și-a început discursul Tudor Chirilă în cadrul unei conferințe desfășurate imediat după concert.

 

Foto: Julian Ovidiu Foto: Julian Ovidiu

 

Amintiri despre Cluj
"Clujul pentru noi e un loc unde întotdeauna am avut săli pline și ne leagă de orașul acesta niște lucruri mult mai vechi decât însăși ascensiunea orașului, e o ascensiune evidentă aici din punct de vedere cultural sau economic, dar noi trăim în minte cu Clujul ăla de acum 18-20 ani, cu Music Pub, cu locurile unde am cântat prima dată, cu Vărzăria care nu era atât de traficată de tot felul de oameni, cu străzile ascunse și înguste sau petrecerile din cămine, pentru noi ăsta e Clujul și acolo ne-am format un public extraordinar, dar e adevărat că UNTOLD e acum dincolo de Cluj și a devenit un fenomen care nu mai aparține doar Clujului, ci întregii țării și unei bune părți din Europa, iar ăsta a fost un motiv foarte important pentru care ne-am dorit să fim aici", a mai precizat Chirilă.

 

Întrebat din sală de ce un album în engleză și de ce acum, Tudor a răspuns: "Pentru că am îmbătrânit și vrem să întinerim luând-o de la început. Asta a fost dorința noastră, să ne relansăm la un public cât mai larg, iar eu nu cred că mai trăim într-o lume în care limbile contează atât de mult. Nu vom renunța la a face cântece în limba română, dar engleza îți oferă niște oportunități, expresivitate, expresie vocală și a fost dorința de a lucra cu un producător englez. Pentru noi a fost foarte important că un producător din Anglia și-a dorit să lucreze cu noi, și e o experiență pe care o recomandăm oricărui artist la început de drum", a spus solistul.

 

Foto: Julian Ovidiu Foto: Julian Ovidiu

 

VAMA a dedicat piesa "Memories" copiilor bolnavi de cancer. "Noi toți de aici suntem fericiți că suntem sănătoși, eu am fost într-un spital și acest copii trăiesc inuman. Să stai 6 luni de zile cu copilul tău într-un spital, apropo am auzit că mai nou se și judecă chestia asta, că dacă stai cu copilul tău în spital ești ușor criminal pe la anumite televiziune. Să stai cu copilul în spital este un chin, un coșmar, pentru copii citostaticele sunt un coșmar, copiii ăia luptă cu viața. Am avut ocazia împreună cu ONG-ul Dăruiește Viață să vedem niște copii într-o asemenea stare, și atunci înțelegi mai multe. Noi avem niște probleme penibile vis-a-vis de ce se întâmplă cu copiii ăștia. E foarte important să conștientizăm ce avem", a mai declarat Chirilă.
 

VAMA o ia de la capăt, în plan internațional.

Pentru noi e foarte greu să reușim internațional, muzica românească a exportat foarte mult dance music, popcorn music, un gen aproape inventat la noi, a fost o chestie originală românească, dar nu e genul nostru de a cânta. Noi concurăm cu foarte mulți artiști incredibili de buni. Dacă acum 10 ani credeam că dacă lansezi o melodie pe youtube și îți dă share Ashton Kutcher, ești tare, și credeam că ajunge să cântăm în engleză și să avem un videoclip bun și să îl punem pe youtube apoi să așteptăm să ne sune agenții - Greșit. Înțelegem foarte bine că o luăm de la început, nu a avem nicio problemă cu chestia asta, înțelegem că vom cânta și pe gratis în foarte multe festivaluri, nu avem o mare problemă cu asta, dar atâta vreme cât vom reuși să ne prezentăm si în 2-3 ani de acum înainte vom reuși să avem 10-15 concerte în Europa Centrală si de Est, pentru noi asta va însemna un succes. Un lucru foarte bun a fost realizat, nu vom muri cu regretul că nu am încercat", a spus Chirilă.

 

Foto: Julian Ovidiu Foto: Julian Ovidiu

 

Moment amuzant oferit de Chirilă
În cadrul Chirilă a oferit un moment amuzant în care a vorbit de #REZIST, Soroș și apoi a privit microfonul celor de la Antena 1 de pe masă, l-a luat și l-a ascuns sub masă pentru câteva secunde, după care l-a pus înapoi, comentând, "oricum mă fac drogat și bețiv toată ziua". După două minute, reporterul Antena 1 prezent la conferință și-a luat microfonul în timpul conferinței și a plecat. Întrebat dacă există o legătură între globalizare și hashtag #REZIST, Chirilă a declarat, amuzat și ironic. "Eu nu știu când se va opri Soroș din a finanța festivalul ăsta, aici unde o mână de drogați care vor să răstoarne guverne competente, chiar nu înțeleg. Sunt și câini anti-anti-drog, știați? Știați că Soroș a finanțat niște câini anti-anti-drog? Câinele care depistează droguri, vine o cățea anti-anti-drog, o vede, are erecție, îi ia mințile și nu mai poate să miroasă nimic. Atât de simplu. Omul ăsta este un geniu, cum să te gândești la asta, câine anti-anti-drog", a spus sarcastic Chirilă.

 

Foto: Julian Ovidiu Foto: Julian Ovidiu
Foto: Julian Ovidiu Foto: Julian Ovidiu
Druckversion | Sitemap
© AgenturppF und Julian Ovidiu

E-Mail

Anfahrt